Hvar

   
Otok Hvar je Hrvatski otok koji je poznat po svom značajnom nautičkom položaju, raznovrsnim povijesnim razdobljima, te kulturnim i prirodnim znamenitostima. Ovaj Otok Jadranskoga mora, nalazi se između otoka Brača, Visa i Korčule.
Hvar se smatra jednim od 10 najljepših otoka na svijetu. Klimatske karakteristike su povoljne, sa blagim zimama, toplim ljetima, sa najvećim brojem sunčanih dana u godini, zbog čega je otok i nazvan Sunčani Otok.
Na Hvaru možete pronaći dosta dobrih restorana gdje turisti vole uživati u svježoj ribi i dobrim vinima. Neka od najboljih Hrvatskih vina potječu iz podruma i vinograda Jelse. Jelsa se nalazi u uvali sjeverne strane otoka Hvara.
Pored Jelse i grada Hvara, na Hvaru se nalaze i ostali povijesni gradovi kao što su Stari Grad i Vrboska.
Na ovom relativno malom području, postoji nekoliko kulturnih znamenitosti, zaštićenih od strane UNESCO vog popisa svjetske nematerijalne baštine.

 

Cranchi CSL 27

PRIVATNI IZLETI se mogu organizirati prema vašim željama, kao i vrijeme polaska i dolaska, kako bi se prilagodili vašem rasporedu za vrijeme odmora.

 

 

 ...Took the boat trip to Blue Cave within this agency last year. The staff was friendly, knowledgeable and very helpful.

                 Nigel  · November 02, 2013

        Google+